Президент України Володимир Зеленський розпочав робочу поїздку до Донецької області.

Відео дня

Як повідомляє прес-служба Офісу глава держави, Зеленський проведе нараду з питань обговорення роботи Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі.

Читайте такожЗеленський назвав наступні кроки у врегулюванні ситуації на Донбасі

Зеленський під час робочої поїздки до Донецької області відвідав базовий табір Головного управління розвідки.

Глава держави ознайомився з умовами проживання військовослужбовців: оглянув сучасні комфортні модулі, у яких мешкає особовий склад, та пообідав з бійцями. У солдатській їдальні глава держави скуштував борщ та рисову кашу. Він залишився задоволений смаком страв, якими годують військовослужбовців.

Також Зеленський вручив військовим державні нагороди.

«Ви всі для нас герої. Ви несете складну й небезпечну службу. Бажаю вам здоров’я, наснаги, сили захищати нашу незалежність», – сказав глава держави, звертаючись до військовослужбовців.

Президент України відзначив державними нагородами 9 військовослужбовців. Текст відповідного указу №408/2020 від 25 вересня оприлюднено на сайті глави держави.

Зазначається, що бійців нагороджено за особисту мужність, виявлену під час бойових дій, зразкове виконання військового обов'язку та високий професіоналізм.

Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня нагороджено майора В’ячеслава Приймака.

Ордени "За мужність" ІІІ ступеня отримали сержант Віталій Додон, лейтенант Анатолій Сємєнєнко, старший лейтенант Юрій Сидоренко, старший солдат Олександр Хомутовський.

Орденом Данила Галицького нагороджено старшого лейтенанта Сергія Хомініча.

Медалі "За військову службу Україні" отримали старший лейтенант Андрій Бойченко, старший лейтенант Олександр Зарицький і лейтенант Дмитро Іванченко.

Ситуація на Донбасі: що відомо