Жданов вірить, що ЗСУ незабаром можуть почати звільнення Криму / УНІАН

Збройні сили, ймовірно, можуть зайти до окупованого Криму після звільнення від росіян Херсонської області.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, для цього буде потрібно багато сил - частина українських військ може піти на схід, інші підрозділи - на півострів.

Відео дня

"Там дійсно сьогодні мотострілкових і танкових підрозділів дуже мало, в основному ремонтно-відновлювальні, ППО, берегової охорони, сили Чорноморського флоту. Кількість військ не така вже й велика. Але якщо нам ділити угруповання на два напрямки, а його доведеться ділити (частина сил заходить до Криму, частина сил повинна буде стримувати натиск російських військ з Донецької області), там же прямий кордон з Ростовської області, у них є підживлення. Єдине, там немає залізниці, їм буде дуже важко. Від Маріуполя пішки, а далі, якщо вона ще ціла - тоді можна залізницею перекидатися, хоча легше перекинути війська своїм ходом", - сказав експерт.

"Якщо буде достатньо сил і засобів - то звичайно, так, треба відразу заходити в Крим і звільняти його, тим самим перекривати постачання військ і "стовпити" там нашу територію", - додав він.

За прогнозом Жданова, ситуація з просуванням ЗСУ на Херсонщині проясниться максимум через місяць.

Як повідомляв УНІАН, в українському Міноборони заявили, що ЗСУ рано чи пізно атакують російський флот у Чорному морі, тому РФ повинна покинути захоплений Крим, Якщо хоче продовжити існувати як країна.