Військова угода з СНД не має практичної реалізації в Україні / фото УНІАН

Кабінет міністрів підтримав ініціативу Міністерства економічного розвитку і торгівлі з припинення для України дії угоди, спрямованої на зміцнення та розвиток співробітництва між державами СНД у сфері стандартизації озброєння і військової техніки.

Читайте такожПрезидент підписав указ про остаточне припинення участі України у статутних органах СНД

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Відео дня

"Мінекономрозвитку провело аналіз і дійшов до висновку, що угода не має практичної реалізації в Україні, оскільки стандартизує озброєння під ГОСТи. В Україні ж радянські ГОСТи ліквідовані на 90%, їх замінюють європейські стандарти. А ще в Конституції закріплений стратегічний курс до НАТО. Будемо проводити стандартизацію озброєння і військової техніки відповідно до цього курсу", - цитує першого віце-прем'єр-міністра Степана Кубіва прес-служба міністерства.

Згідно з рішенням Кабміну, Міністерство закордонних справ України у встановленому порядку повідомить Виконавчому комітету Співдружності Незалежних Держав про припинення для України дії угоди та протоколу.

Як повідомляв УНІАН, державний концерн "Укроборонпром" планує до 2022 року перейти до єдиної системи стандартизації у сфері оборонно-промислового комплексу і оновити фонд стандартів у сфері ОПК, щоб вони відповідали стандартам світового рівня.