На танку встановлений більш потужний двигун / mil.gov.ua

На полігоні «Десна» у Чернігівській області відбуваються випробування модернізованого дослідного зразка танка Т-72.

Про це повідомляє прес-служба державного Науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки.

Читайте такожОборонний комплекс Уханя надолужує згаяне через пандемію COVID-19

Відео дня

Зокрема, випробувальною бригадою інституту здійснюється перевірка основних тактико-технічних характеристик в умовах, максимально наближених до реальної військової експлуатації.

«На дослідному зразку для використання високоточної зброї встановлено прилад нічного бачення з електронно-оптичними перетворювачами і нічний приціл з можливістю ведення вогню керованою ракетою», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що танк оснащений комплектом сучасної цифрової радіостанції і супутниковою навігаційною системою, що дозволить більш ефективно застосовувати озброєння машини під час ведення бойових дій.

Окрім того, з огляду на збільшення маси, на ньому встановлено потужніший двигун, здійснено заміну елементів ходової частини та додано систему відеопаркування для спрощення маневрування бойової машини.

В танку оновлена система протипожежного устаткування / mil.gov.ua

Разом з тим, для покращення захисту в ході бою, вдосконалено комплекс динамічного захисту та оновлено систему протипожежного обладнання, повідомили в НДІ.

«Випробування продовжуються, планується виконання стрільб з метою оцінки ефективності озброєння дослідного зразка», - додали в установі.

Як повідомляв УНІАН, підрозділи Збройних сил України забезпечать комплексами крилатих ракет для підвищення бойового потенціалу на морському напрямку в акваторіях Чорного і Азовського морів.