Бомбардувальники США пролетіли над Україною / фото facebook.com/kpszsu

Стратегічні бомбардувальники Сполучених штатів Америки В-52Н Stratofortress увійшли в повітряний простір України.

Читайте такожБомбардувальники США під прикриттям українських винищувачів пролетіли поблизу Криму (фото)Про це повідомляє Служба зі зв'язків з громадськістю Командування Повітряних сил ЗСУ в Facebook.

«Сьогодні, 23 вересня пара В-52H в черговий раз увійшла в повітряний простір України. Стратегічні бомбардувальники США супроводжують винищувачі Су-27 та МіГ-29 бригад тактичної авіації Повітряних сил ЗСУ», - йдеться у повідомленні.

Служба зв’язків з громадськістю командування Повітряних сил також наголосила, що американські пілоти в інтеграції з українськими винищувачами створюють можливості колективної оборони та надають США, країнам НАТО та ключовим партнерам Альянсу стратегічні та операційні можливості для стримування країни-агресора.

«Американські партнери України у черговий раз демонструють всебічну підтримку нашої держави на міжнародній арені у сфері безпеки», - йдеться у повідомленні.

Крім того, як пише посольство США в Україні, над Києвом пролетіли американські літаки CV22B.

Тим часом над Херсоном, Запоріжжям, Дніпром, Полтавою і Черкасами можна було побачити польоти MC130J.

Фото usdos.ukraine
Фото usdos.ukraine
Фото Facebook Олексій Савченко
Фото Facebook Олена Селінкова

Спільні військові навчання Fiction Urchin

Американські літаки MC-130J Commando II та CV-22 Osprey, прикомандировані до 352-му полку спеціальних операцій Великобританії, беруть участь у спільних навчаннях Сил спеціальних операцій.

Військові навчання Fiction Urchin проходять вже кілька днів.

Бомбардувальники В-52H: довідка

  • Boeing B - 52 ("Стратосферна фортеця") – американський стратегічний бомбардувальник фірми Боїнг, що стоїть на озброєнні ВПС США з 1955 року.
  • На дозвуковій швидкості на висотах до 15 кілометрів він здатний нести різні види зброї, в тому числі ядерну.
  • Основне завдання, для якої B-52 розроблявся – доставити дві термоядерні бомби великої потужності до будь-якої точки СРСР.
  • Попри те, що B -52 розроблявся в кінці 1940-х - на початку 1950-х, він як і раніше залишається основним літаком дальньої бомбардувальної авіації американських ВПС.