Flickr/Official U.S. Navy Page

Сполучені Штати Америки ухвалили рішення про продаж Україні 16 патрульних катерів Mark VI і супутнього обладнання.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив у Twitter.

Читайте такожЯдерна зброя продовжує забезпечувати безпеку США - Трамп

Відео дня

"США схвалили продаж Україні до 16 патрульних катерів Mark VI і супутнього обладнання. Це підвищить спроможності Військово-морських сил Збройних сил України, допоможе протистояти наявним і потенційним загрозам у Чорному і Азовському морях. Я вдячний американським партнерам, які надалі міцно підтримують Україну!", - наголосив Кулеба.

Як зазначив міністр, катери Mark VI — це сучасні, швидкі та маневрені кораблі, призначені для патрулювання прибережних морських територій.

"Шість катерів вже готуються для України в рамках безпекової допомоги США за відповідними програмами. Решту Україна зможе придбати у США за кошти оборонного бюджету", - додав глава МЗС.

"Цей важливий крок свідчить про зростаючу довіру між США і Україною. Ця підтримка, разом з реформою сектору безпеки і оборони та оборонної промисловості, допоможе Україні розвинути сучасні, взаємосумісні з НАТО Збройні Ссли, які здатні ефективно протистояти російській агресії", - підкреслив Кулеба.

Як повідомляв УНІАН, у червні цього року у США ухвалили рішення щодо можливого продажу Україні 16 катерів Mark VI та озброєння на 600 млн доларів.