Кофі Аннан / REUTERS

У Швейцарії у 80-річному віці помер колишній генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй, лауреат Нобелівської премії миру Кофі Аннан.

Про це повідомляє американський телеканал CNN.

"Аннан, який народився у Гані 1938 у році, обіймав посаду сьомого генерального секретаря ООН з 1997 до 2006 року…", - йдеться у повідомленні.

Екс-генсек ООН Кофі Аннан / REUTERS

Також з 2007 року Аннан був членом організації світових лідерів "Старійшини", що займається захистом прав людини і була заснована Нельсоном Манделою. У 2013 році Аннан очолив цю організацію.

Читайте такожТаємнича загибель: поліція повідомила про смерть сина Майкла Джексона (фото)

У 2001 році Аннану разом з ООН була присуджена Нобелівська премія миру за «роботу для краще організованого та безпечнішого світу».

Він був двічі одружений та мав трьох дітей.

Як повідомляє британське видання The Guardian, Аннан помер у лікарні в місті Берн у Швейцарії. Поряд з ним була дружина Нана та троє дітей: Ама, Коджо та Ніна. Після відставки з посади генсека Аннан переїхав до Швейцарії та жив у селі.

У Міністерстві закордонних справ України висловили співчуття родині Кофі Аннана.

Про це речник МЗС України Мар'яна Беца повідомила у Twitter.

"Засмучені смертю колишнього генерального секретаря ООН Кофі Аннана, великого борця за мир та права людини. Співчуття його родині", - наголосила Беца.

Голова Постійного представництва України при Організації Об'єднаних Націй Володимир Єльченко у Twitter назвав смерть Аннана величезною втратою.

"Cпочивай з миром, генеральний секретар. Така величезна неочікувана втрата для нас усіх", - написав Єльченко.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що світу бракуватиме великого поборника миру, колишнього генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй Кофі Аннана.

"Світ, в якому мир та безпека настільки крихкі, втратив великого поборника миру. Спочивай з миром Кофі Аннан. Світові його дуже бракуватиме", - написав Клімкін у Twitter.

Як повідомляв УНІАН, 16 серпня померла легендарна американська співачка Арета Франклін.