Джордж Лукас / REUTERS

Режисер, сценарист і продюсер Джордж Лукас очолив рейтинг найбагатших американських знаменитостей.

За підрахунками авторів рейтингу, який публікує журнал Forbes, статки Лукаса зросли в цьому році до $5,4 млрд, передає Голос Америки.

На другій сходинці опинився режисер Стівен Спілберг. За даними Forbes, він володіє статками у розмірі $3,7 млрд.

Відео дня

У Топ-5 також увійшли телеведуча Опра Уінфрі ($2,8 млрд), баскетболіст Майкл Джордан ($1,7 млрд) і представник зіркової сім'ї Дженнер-Кардашьян – Кайлі Дженнер. Компанія Kylie Cosmetics, яка належить 21-річній бізнесвумен, у 2018 році принесла її власниці солідний прибуток, і статки Дженнер збільшилися майже до $900 млн.

Читайте такожForbes назвав найвисокооплачуваніший музичний гурт у 2018 році

Репер Джей-Зі (Jay-Z) поділив п'яте місце з Кайлі Дженнер. Журнал оцінив його статки в ті ж $900 млн.

У список найбагатших знаменитостей зазвичай включають представників шоу-бізнесу, письменників і спортсменів. Для підрахунку обсягів статків автори рейтингу використовують публічну інформацію про активи знаменитостей, включаючи нерухомість, що їм належить, твори мистецтва та інвестиції. Разом із цим, Reuters не вдалося отримати незалежну оцінку підрахунків, зроблених Forbes.

Раніше УНІАН повідомляв, що найбільш високооплачуваним письменником 2018 року за версією Forbes став Джеймс Паттерсон. За рік він заробив $86 млн і продав тільки в США 4,8 млн своїх книг. Паттерсон - автор детективів про інспектора Алекса Кросса. Він уже вдесяте очолює рейтинг.