Головна нагорода дісталася фільму "Богемна рапсодія" / фото twitter.com/goldenglobes

У Лос-Анджелесі в ніч на понеділок, 7 січня, проходить 76-а церемонія вручення кінопремії "Золотий глобус".

Нагороду за кращу драму - головну премію вечора - журі присудило картині "Богемна рапсодія", передає dw.com.

Приз в категорії "Кращий режисер" отримав мексиканський режисер Альфонсо Куарон. А в категорії "Кращий фільм іноземною мовою" переміг знятий ним чорно-білий "Рим". Ця картина також отримала "Золотого лева" на Венеційському кінофестивалі в 2018 році.

Відео дня

За заслуги в кінематографі "Золотий глобус" отримав актор Джефф Бріджес. Найкращою драматичною актрисою була визнана Гленн Клоуз за роль у фільмі "Дружина".

Нагороду за найкращий саундтрек отримала поп-співачка Леді Гага за пісню Shallow у фільмі "Зірка народилася".

Читайте такожУ США продали "Золотий глобус" Мерилін Монро за рекордні $250 тисяч (відео)

У категорії "Краща актриса комедії або мюзиклу" приз отримала Олівія Колман за фільм "Фаворитка".

"Кращим актором комедії або мюзиклу" визнаний Крістіан Бейл за роль колишнього віце-президента США Діка Чейні в комедійно-драматичному фільмі "Влада". Щоб точніше відповідати образу, акторові довелося значно набрати вагу, готуючись до зйомок.

Найкращою драматичною актрисою в телевізійному шоу названа Сандра О за роль в серіалі "Вбиваючи Єву". А кращою актрисою комедійного серіалу стала Рейчел Броснахен за роль в "Дивовижній місіс Мейзел".

Майкл Дуглас визнаний кращим комедійним актором в телевізійному шоу за його роль в серіалі "Метод Комінскі" - цей проект став кращим комедійним серіалом. Кращим драматичним актором в телевізійному шоу став Річард Медден за роль у британському серіалі "Охоронець", А приз в категорії "Кращий драматичний телесеріал" завоювали "Американці", показ шостого і фінального сезону якого завершився навесні 2018 року.

"Золотий глобус" присуджується з 1942 року за кінофільми і телевізійні картини, зазначені акредитованими в Голлівуді іноземними журналістами (HFPA). Премія вручається у 25 номінаціях.

Як повідомляв УНІАН раніше, знаменита біографічна стрічка "Богемна рапсодія", яка розповідала про життя і творчість соліста групи Queen Фредді Мерк'юрі, зібрала в прокаті понад 608 мільйонів доларів. Таким чином, вона стала найуспішнішою музичної стрічкою в історії кіно.