"Оскар-2019" відбудеться без ведучого вперше за 30 років / Twitter

91 церемонія вручення кінопремії "Оскар" пройде 24 лютого 2019 року традиційно в Dolby Theatre у Лос-Анджелесі. Натомість оголошення номінантів відбудеться вже завтра, 22 січня.

Імена претендентів на найкращі нагороди в кінематографі оголосять о 15:20 за київським часом. Відповідна інформація з’явилася на сайті Американської академії кіномистецтва.

Читайте такожСтало відомо, хто вестиме церемонію вручення "Греммі"

Відео дня

Так, відбір номінантів майбутнього "Оскара" розпочнеться 7 січня та завершиться вже 14-го числа. Самих номінантів буде оголошено 22 січня, а 4 лютого для них буде влаштовано традиційний ланч.

Фінальне ж голосування за претендентів на найпрестижнішу нагороду у кіно завершиться 19 лютого, а 24 лютого пройде 91 церемонія нагородження лауреатів. Кінопремія розпочнеться о 3:00 за київським часом.

Крім того, 18 листопада 2018 року у рамках "Оскара-2019" відбулась церемонія вручення спеціальних нагород – так званих Governors Awards. У 2019 році трансляція церемонії вручення "Оскара" є запланованою у щонайменше 225 країнах світу.

90-та церемонія нагородження кінопремії Оскар-2018 відбулася уночі проти 5 березня. Найкращим фільмом було обрано творіння іспанського Гільєрмо дель Торо "Форма води". Загалом ця стрічка претендувала на рекордних 13 номінацій однак здобула перемогу лише в чотирьох.

Як повідомляв УНІАН, цього року підготовка до церемонії викликала скандал. Після того, як комік Кевін Харт підтвердив, що не змінить свого рішення і не буде вести церемонію «Оскар», побоювання американської кіноспільноти серйозно виросли – брак часу не дозволяв в стислі терміни замінити актора на іншу кандидатуру.

Організатори кінопремії "Оскар" можуть замість одного ведучого запросити акторів з франшизи "Месники" провести церемонію, розподіливши між ними обов'язки.