21 січня два судна під прапором Танзанії загорілися в районі Керченської протоки \ фото Керчь.ФМ

В Азово-Чорноморській філії Морської рятувальної служби Росії заявили, що пожежу, яка близько півтори доби триває на танкерах в Чорному морі, не вдається загасити через вихід з ємностей скрапленого газу.

Читайте такожТанкери РФ в обхід санкцій ЄС доставляли авіапальне в Сирію - Reuters

Про це повідомляють російські ЗМІ. "Зараз горить тільки газ, що виходить. Надбудови всі погашені. Горить за принципом пальника: газ виходить - і горить", - сказав співрозмовник ТАСС. Він зазначив, що за останніми даними, на танкері "Канді" було близько 2,5 тис. тонн газу, а точний обсяг вантажу на танкері "Маестро" незрозумілий, але оскільки судна однакові, він міг бути таким же.

Представник рятувальної служби також розповів, що спеціалізоване судно "Рятувальник Демидов" проводить проливку конструкцій на танкерах, щоб знизити ймовірність вибуху.

Повідомляється, що "Маестро" має крен 30-35 градусів на лівий борт, "Канді" 15-20 градусів - на правий, але він не збільшується, так як судна "стоять поряд, спираючись один на одного".

"Танкери не тонуть, немає пошкодження корпусу, немає забруднення навколишнього середовища нафтовими продуктами", - стверджує співрозмовник агентства.

За даними рятувальні служби, до місця НП повертається буксир "Меркурій", який займеться пошуком тіл моряків.

Повідомляється, що з 32 моряків, які перебували на танкерах, врятувати вдалося 12, знайдено тіла 10 осіб, а пошуки ще 10 моряків тривають, але виявити їх живими шансів немає.

Як повідомляв УНІАН, 21 січня два судна під прапором Танзанії загорілися в районі Керченської протоки, на одному з них, за попередніми даними, стався вибух. Як повідомляв Reuters, одному з суден, що спалахнули в Чорному морі, було заборонено зайти в порт на півдні Росії через санкції США.