Британка просить зняти з номінації на Оскар 2019 фільм "Затримання" / Ілюстрація: Twitter

У Лос-Анджелесі оголошено номінантів на премію "Оскар-2019", серед них є фільм "Затримання" ірландського режисера Вінсента Лемба.

Картина номінована на Кращий ігровий короткометражний фільм. Стрічка знята на основі реальної історії вбивства 2-річного хлопчика в 1993 році.

Читайте також"Богемська рапсодія", "Чорна пантера", "Зірка народилася": оголошено номінантів на премію "Оскар-2019"

Відео дня

Однак мама дитини Деніс Фергюс категорично проти фільму і закликає зняти його з номінації на "Оскар", бо вона не давала дозвіл на зйомки стрічки.

"Не можу висловити ту огиду, яку я відчуваю від того, що цей так званий фільм був номінований на "Оскар", - написала Деніс Фергюс в Twitter.

Вона також відзначає, що близько 90 000 людей підписали петицію, щоб викреслити фільм з конкурсу, адже він змушує сім'ю загиблого хлопчика переживати історію знову і знову.

Як повідомляв УНІАН, цього року підготовка до церемонії викликала скандал. Після того, як комік Кевін Харт підтвердив, що не змінить свого рішення і не буде вести церемонію «Оскар», побоювання американського кіноспільноти серйозно виросли – брак часу не дозволяв в стислі терміни замінити актора на іншу кандидатуру.

Організатори кінопремії "Оскар" можуть замість одного ведучого запросити акторів з франшизи "Месники" провести церемонію, розподіливши між ними обов'язки. 91 церемонія вручення нагород відбудеться в Лос-Анджелесі 24 лютого.