У Саші Грей - день народження / фото УНІАН

Популярна американська порноактриса, відома також своєю творчістю в сфері кінематографа, моди й музики, Саша Грей сьогодні святкує День народження.

14 березня актрисі, справжнє ім'я якої Марина Енн Хенціс, виповнився 31 рік.

Народилася вона у місті Сакраменто, штат Каліфорнія. Там вона закінчила середню школу і вступила до коледжу за скороченою програмою навчання. У коледжі Марина Хенціс відвідувала курси кінематографа, танцю та акторської майстерності. Паралельно з навчанням дівчинка підробляла в закусочній. Саме там вона заробила $7 тисяч і в 2006 році, коли їй виповнилося 18 років, поїхала в Лос-Анджелес із наміром зробити кар'єру в жанрі фільмів для дорослих.

Спочатку Хенціс знімалася під псевдонімом Анна Каріна, взятим на честь зірки кіно французької нової хвилі, а пізніше взяла ім'я Саші Грей. Псевдонім Саша Грей - не просто набір літер. Ім'я Саша - в честь Саші Конецко, вокаліста групи KMFDM, а прізвище Грей - на честь шкали сексуальної орієнтації.

Читайте такожСтало відомо, які відео шукають українки на PornHub

За два з половиною місяці після свого 18-річчя Саша Грей знялася в 33 фільмах adult-індустрії, а до грудня 2010 року їх кількість перевищила три сотні. В одному з інтерв'ю в той період Саша Грей зізналася, що в її житті було лише шість чоловіків, тоді як у фільмах вона мала контакт з десятками партнерів.

У 2011-му році у віці 22 років Саша Грей оголосила про закінчення кар'єри порнозірки. За цей час вона отримала безліч нагород «порно-оскарів» і була визнала кращою порноакторкою в найрізноманітніших номінаціях.

Саша Грей відома ще й тим, що не соромилася давати гучні інтерв'ю, розповідаючи про складну долю актрис фільмів для дорослих. Грей активно пояснювала публіці, у чому високий сенс її діяльності.

Також варто відзначити, що Саша Грей знялася в одному серіалі й кількох незалежних фільмах, побувала учасницею індастріал-рок-групи aTelecine, випустила книгу власних фотографій і написала еротичний роман "Суспільство Джульєтт".

Зараз Саша Грей продовжує свій творчий шлях як модель, кіноактриса і професійний діджей. І діджейство є основним її заняттям після того, як вона перестала зніматися у фільмах для дорослих.

В якості діджея Саша Грей відвідувала й Україну. У 2013 році вона відіграла концерт в одеському клубі-ресторані Ministerium Dogma Club. У мріях колишньої порнозірки - грати власну музику.