Мітинг і концерт санкціоновані місцевою владою / фото dw.com

У столиці Білорусі в неділю, 24 березня, проходить акція, присвячена 101-й річниці утворення Білоруської Народної Республіки (БНР).

Читайте такожЛукашенко поставив Путіну умову щодо об'єднання з Росією

Як повідомляє Deutsche Welle, організаторами заходу виступили Об'єднана громадянська партія, рух «За свободу», білоруська соціал-демократична партія та оргкомітет зі створення партії «Білоруська християнська демократія» (БХД).

Мітинг і концерт санкціоновані місцевою владою. Традиційно в святкуванні Дня волі в Білорусі бере участь велика кількість студентів.

Організатори збирають у присутніх пожертвування, оскільки їм потрібно заплатити понад 4 тисячі євро (в перерахунку з білоруських рублів), зокрема, за послуги міліції та медиків, які чергують під час акції.

Білоруську Народну Республіку (БНР) було проголошено в 1918 році групою діячів національного руху Білорусі. Як самостійна держава вона існувала до 1919 року. Згодом уряд БНР був змушений емігрувати.

Щорічно білоруська громадськість відзначає річницю утворення Білоруської Народної Республіки, яку також називають у країні Днем волі, 25 березня. Однак, оскільки в 2019 році ця дата випала на понеділок, було вирішено перенести святкування на вихідні.