Повернення Палпатіна в "Зоряних війнах. Сходження Скайвокера" завжди було планом. Сенатор Палпатін вперше з'явився в Епізоді VI, де він, здавалося б, був убитий Дартом Вейдером, але актор Іан Макдермід також повернувся до трилогії пріквела Джорджа Лукаса.

Читайте такожОпублікований тизер другої серії нового сезону "Гри престолів"

Дія дев'ятого епізоду розгорнеться через «деякий час» після подій "Останніх джедаїв".

Одним із найбільших відкриттів у тизері було те, що Імператор Палпатін повернеться, але схоже, що це, мабуть, було планом, після невдалого 8 епізоду.

Коли під час інтерв'ю з Кевіном Полові, Кетлін Кеннеді коротко розповіла про назву Епізоду IX, вона надала шокуюче одкровення про те, що Палпатін повертається.

У Макдерміда була довга і успішна акторська кар'єра, але він найбільш відомий своєю роллю Повелителя Ситхів. Крім того, Палпатін став одним з найвідоміших лиходіїв у всесвіті «Зоряних війн». Протягом всього розвитку сиквела трилогії було багато чуток про те, що Палпатін може повернутися. Деякі люди навіть думали, що Сноук може бути реінкарнацією самого Палпатіна, але це, швидше за все, виявиться не так.

У неканонічних книгах і коміксах "Зоряних війн" у Ситхів була здатність перетворювати примар сили в своїх рабів, а це дозволяє повернути Дарта Вейдера, як ми пам'ятаємо, після смерті він став джедайським привидом у вигляді Скайвокера.

У картині використовують зняті сцени з Керрі Фішер - про «комп'ютерну версію» актриси мови навіть не йшло. Дев'ятий епізод вийде в прокат в грудні 2019 року.

Як повідомляв УНІАН, у грудні минулого року творець "Зоряних війн" - режисер, сценарист і продюсер Джордж Лукас очолив рейтинг найбагатших американських знаменитостей. Зараз всі права на "Зоряні війни" належать компанії Disney.