Олександр Лукашенко / фото REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що збирається посилити повноваження інших гілок влади і передати своєму наступнику на посаді президента вже змінену Конституцію.

Про це він сказав у щорічному посланні до білоруського народу і парламенту, передають Білоруські новини.

Читайте такожЛукашенко оголосив про проведення цього року дострокових парламентських виборів

Відео дня

За його словами, нинішню Конституцію він не хоче залишати своєму наступнику. Лукашенко вважає, що Білорусь вже пройшла етап, коли їй  була потрібна сильна влада. Сьогодні, на думку президента, необхідно навантажувати владними повноваженнями інші структури і гілки влади.

"Що стосується майбутнього глави держави – він повинен бути главою держави, він не повинен так багато мотатися по полях і фермах", - заявив Лукашенко і додав, що натомість президент має насамперед займатися кадровими питаннями, підтягнути політичні партії, щоб вони генерували нормальних керівників.

Водночас президент Білорусі запевняє, що не буде намагатися створити систему, "що Лукашенко начебто пішов і не пішов".

"Цього в країні не буде, я вам точно обіцяю. Я думаю про майбутнє країни, а не про свою особисту владу. Я вже наволодарювався", - сказав він.

Лукашенко зазначив, що до розробки змін до Конституції буде залучено широке коло експертів.

"Ми ще не виробили навіть концепцію цієї Конституції. Ця концепція з'явиться тільки тоді, коли я отримаю остаточні пропозиції від різних верств нашого суспільства", - сказав він.

Нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що "включити кудись країну не вийде", оскільки в країні вже народилися суверенні і незалежні люди. За його словами, хто посміє знищити Білорусь - буде проклятий.