Депутат російської Держдуми Сергій Гаврилов взяв участь у засіданні Міжпарламентської асамблеї православ’я, яка відбулась у грузинському парламенті.

Відео дня

Він сидів на місці спікера та говорив російської мовою, що обурило грузинів і змусило масово вийти на вулиці, повідомляє ТСН з посиланням на телеканал "Руставі 2".

Читайте такожДо Грузії не пустили путінських байкерів

Зазначається, що участю російської делегації у цьому засіданні були обурені опозиціонери, які зірвали захід. Тим часом під будівлю парламенту вийшли тисячі обурених грузинів.

Російській делегації довелось терміново у супроводі охорони покинути парламент та вилетіти назад до Росії. Водночас, акції протесту перейшли у активну фазу – в Тбілісі біля будівлі відбулися сутички між протестувальниками та правоохоронцями.

Учасники протесту скандують "Росія – окупант" та вимагають відставки голови парламенту Іраклі Кобахідзе, а також очільників МВС та Служби державної безпеки.

Керівництво правлячої партії Грузії пояснило участь російського комуніста у засіданні "протокольною помилкою", передає Європейська правда. За даними ЗМІ, у зв’язку з подіями у парламенті у відставку подасть спікер грузинського парламенту.

Деякі партії вже заявили, що мають намір приєднатися до протесту і вимагатимуть дострокових виборів.

Нагадаємо, у 2008 році Росія окупувала майже 20% територій Грузії, створивши дві так звані держави – Абхазія та Південна Осетія і згодом визнавши їхню незалежність. Ці регіони вже понад 10 років існують винятково на дотації від РФ, а визнали їх лише кілька країн світу.