Володимир Путін / REUTERS

Президент РФ Володимир Путін продовжив дію продовольчого ембарго для країн Заходу, а також для України, до 31 грудня 2020 року.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Кремля, він підписав відповідний указ.

"Продовжити з 1 січня по 31 грудня 2020 року дію окремих спеціальних економічних заходів, передбачених указом президента "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів з метою забезпечення безпеки Російської Федерації", - йдеться в документі.

Відео дня

Уряду доручено забезпечити вжиття заходів щодо реалізації цього указу і за необхідності внести пропозиції про зміну терміну дії зазначених контрсанкцій.

Читайте такожВеликобританія збирається продовжити санкції проти Росії і після Brexit

Довідка УНІАН. Влітку 2014 року Євросоюз, а також США, Канада, Японія та низка інших країн оголосили про нові санкції щодо осіб, компаній, банків і деяких секторів російської економіки у зв'язку з діями Росії, спрямованими на дестабілізацію ситуації в Україні. Перший етап санкцій було введено ще у березні 2014 року - після анексії Росією українського Криму.

7 серпня 2014 року російська влада оголосила про заборону поставок низки продовольчих товарів з країн, які ввели або підтримали санкції проти РФ. Серед держав, які потрапили під дію російських санкцій, - США, країни ЄС, Канада, Австралія, Норвегія, Швейцарія, Японія.

13 серпня 2015 року РФ розширила продовольче ембарго на Албанію, Чорногорію, Ісландію і Ліхтенштейн, і "на особливих умовах" - на Україну, з 1 січня 2016 року.