Фото REUTERS

Росія ввімкнула дві з чотирьох моніторингових станцій зі встановлення рівня радіації.

Про це у Twitter повідомив виконавчий секретар комісії Організації Договору про всеохоплюючу заборону ядерних випробувань Лассіна Зербо.

Читайте такожNew York Times: Брехня Кремля про новий ядерний вибух нагадала росіянам про Чорнобиль

Відео дня

За його словами, запрацювали радіонуклідні станції RUP 56 (Пеледуй) і RUP 57 (Білібіно), інформація від них поступає на тимчасовий технічний секретаріат.

Раніше Зербо повідомляв про чотири станції, які припинили передавати дані невдовзі після вибуху під Архангельськом. Спочатку стало відомо про пункти у Дубні та Кірові, потому – в місті Білібіно на Чукотці та в селі Залісово на Алтаї.

Як повідомляв УНІАН, 8 серпня в Російській Федерації, на військовому випробувальному полігоні, розташованому на узбережжі Двінської затоки Білого моря, на відстані 40 км від міста Северодвінськ і 100 км від міста Архангельськ, стався вибух.

Тоді влада регіону РФ запевнила, що викидів шкідливих речовин в атмосферу не було, а радіаційний фон на місці аварії - в нормі. Однак датчики автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки зафіксували підвищення радіаційного фону в російському місті Сєвєродвінськ. Також, район Двінської затоки Білого моря після інциденту на місяць закрили для вільного плавання.