Злочинця зафіксували зовнішні камери спостереження / popmech.ru

У Сан-Франциско поліція розслідує крадіжку кольорового офорта «Палаючий жираф» Сальвадора Далі з виставки у місцевій галереї. Картину винесли серед білого дня за 32 секунди. Офорт був центральним експонатом виставки та оцінюється у 20 тисяч доларів.

Читайте такожУ Парижі вирізали та вкрали роботу Бенксі, присвячену жертвам терактів 2015 року (фото)Про це повідомляє Радіо Свобода.

Викрадення було зафіксовано зовнішніми камерами спостереження: чоловік у спортивному одязі спокійно заходить в галерею і потім, не кваплячись, залишає її вже з гравюрою Далі в руках. Картина немаленька – 50 на 60 сантиметрів.

Зараз поліція з'ясовує обставини крадіжки, оскільки експонат повинен був бути прикріплений до мольберта тросом, проте в момент викрадення не карабіна, ні троса не виявилося. Слідство не виключає, що у викрадача могли бути спільники.

Як раніше повідомляв УНІАН, в одному з будинків у місті Комп'єнь на півночі Франції на кухні прямо над плитою багато років висіла картина, яка виявилася шедевром за кілька мільйонів євро.