Учасники мирної акції протесту в Барселоні / REUTERS

У Каталонії не вщухають масові акції протесту. В п'ятницю, 18 жовтня, в центральній частині Барселони, за оцінками міської поліції, зібралися більш ніж 500 тисяч демонстрантів.

Учасники акції вимагали звільнити "політичних в'язнів" - лідерів руху за незалежність регіону, яких нещодавно іспанський суд засудив до тривалих термінів ув'язнення, повідомляє DW.

Велика демонстрація в центрі Барселони відбулася без істотних інцидентів, на акції панувала переважно спокійна атмосфера. Мітингарі різного віку співали каталонський гімн, скандували гасла за незалежність регіону від Іспанії. Серед демонстрантів були й близько 30 тисяч осіб, котрі прибули в Барселону з різних міст та населених пунктів Каталонії у рамках так званих "маршів за свободу". Цього дня у регіоні відбувся також загальний страйк, який паралізував й Барселону.

Читайте такожКаталонія виступила з ініціативою щодо ліквідації монархії в Іспанії

Фото REUTERS

Неподалік від цієї великої маніфестації відбулася менша акція протесту. Її учасники - переважно вбрані в чорне прибічники руху "Антифа" - вступили в сутички з правоохоронцями поблизу будівлі управління поліції. Активісти жбурляли в поліцейських каміння та яйця, а також підпалювали сміттєві баки. Поліція застосувала проти хуліганів кийки. За даними правоохоронців, під час сутичок було затримано трьох активістів "Антифа", двоє з яких - неповнолітні.

У Барселоні вже п'ятий день поспіль фіксують сутички між поліцією та мітингарями.