Хвиля води знесла два бараки з працівниками золотовидобувного підприємства / МЧС РФ

У Красноярському краї через прорив дамби на місці видобутку золота хвиля води знесла кілька бараків з людьми. Щонайменше 13 загинуло, ще 15 вважаються зниклими безвісти.

Про це повідомляє російський Интерфакс.

Читайте такожТрамп порівняв дії Росії в Сирії з операцією СРСР в Афганістані

Відео дня

Усього у робочих бараках перебували 76 працівників. Спеціальна комісія перевірить дотримання техніки безпеки під час проживання й роботи золотодобувної артілі.

«Сильні пошкодження отримали два вагончики, де проживали 76 робітників. Вони не були захищені від стихії, не закріплені жодним чином. Такі споруди не є житловими і не призначені для тривалого нічного перебування людей, тим паче у холодне міжсезоння», – сказав агентству співрозмовник у правоохоронних органах.

За його словами, техніка безпека в артілі викликає запитання.

«Треба перевірити, як були організовані умови праці й відпочинку робітників. Чи дотримувались хоч елементарних вимог техніки безпеки. До цього є багато запитань», – додав співрозмовник.

Водночас слідчі розглядають версію прориву ще однієї дамби у Красноярську, яка могла стати причиною прориву в артелі у районі Щетінкіно.

Слідча комісія відкрила справу за ч.3 ст. 216 КК РФ – порушення правил безпеки під час проведення робіт, що призвело через необережність до смерті 2 і більше осіб.

Як повідомляв УНІАН, Заводський районний суд російського міста Кемерове звільнив з СІЗО чотирьох з восьми обвинувачених у справі про пожежу в ТЦ "Зимова вишня". В результаті пожежі загинули 64 людини, більшість загиблих – діти.