REUTERS

Президент Чилі Себастьян Піньєра у п'ятницю оголосив надзвичайний стан у столиці країни Сантьяго через масові заворушення після підвищення ціни на проїзд у метро.

Про це повідомляє REUTERS.

Читайте такожСтрілянина, вибухи та розлючені банди: у Мексиці картель взяв в облогу місто (відео)

Відео дня

Заворушення у Сантьяго почались після підвищення ціни на проїзд у метро у пікові години, яка зросла з 800 до 830 песо (1,17 долара США). Протягом усієї п'ятниці в декількох районах столиці стались сутички між протестувальниками та правоохоронцями. У різних частинах міста протестувальники будували барикади та билися з поліцейськими, які використовували проти них водомети та сльозогінний газ.

У ніч на суботу демонстранти підпалили будинки енергетичної компанії ENEL та відділення Банку Чилі в центрі міста, а також кидали "коктейлі Молотова" на станціях метро. За даними адміністрації метрополітену, загалом були пошкоджені майже всі 164 станції, розбиті турнікети та ворота.

Після цього рух метрополітену, який щодня перевозить близько 3 мільйонів пасажирів, був припинений. Очікується, що метро буде зачинено протягом всіх вихідних.

Як повідомляв УНІАН, у Каталонії не вщухають масові акції протесту. В п'ятницю, 18 жовтня, в центральній частині Барселони, за оцінками міської поліції, зібралися більш ніж 500 тисяч демонстрантів.