Лукашенко зустрівся з президентом Австрії у Відні / фото president.gov.by

Президент Білорусі Олександр Лукашенко перебуває з офіційним візитом в Австрії.

Як повідомляє TUT.BY, білоруський лідер прибув з офіційним візитом в Австрію у понеділок, 11 листопада.

Читайте такожЛукашенко серйозно хворий та таємно лікується в ОАЕ - блогер

Відео дня

В аеропорту його зустрічали федеральний міністр цифровізації та економічної політики Елізабет Удольф-Штробль, міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей, а також посли Білорусі й Австрії Олена Купчина і Алоізія Вергеттер.

З аеропорту Лукашенко попрямував до Відня, де поклав вінок до пам'ятника радянським воїнам-визволителям.

12 листопада президент Білорусі провів переговори з Федеральним президентом Австрії Олександром Ван дер Белленом і відповів на запитання журналістів на спільній прес-конференції. Він також зустрівся з Головою Національної ради Австрії Вольфгангом Соботкою.

Журналістам Лукашенко заявив, що Білорусь - "абсолютно відкрита країна".

Зазначимо, візити Лукашенка до країн Євросоюзу довгий час були неможливі через накладені на нього санкції. У 2016 році в білорусько-європейських відносинах настала відлига, яка частково була пов'язана з активною участю Мінська у врегулюванні конфлікту на Донбасі. Майже всі європейські санкції, накладені на Мінськ, були зняті. Тоді Лукашенко здійснив візит до Італії та Ватикану.

Нагадаємо, за даними опитування Соціологічної групи "Рейтинг", серед лідерів інших країн найкраще українці ставляться до президента Білорусі Олександра Лукашенка: 66% позитивно і лише 15% - негативно.