Майк Помпео / REUTERS

Держсекретар США Майк Помпео різко відповів американській журналістці Мері Луїз Келлі під час інтерв’ю для National Public Radio.

Про це у Twitter повідомила сама Келлі.

Читайте такожДжонсон підписав угоду про вихід Британії з ЄС

Відео дня

Реакція чиновника слідувала за запитанням журналістки про його ставлення до екс-посла США в Україні Марі Йованович та розслідування щодо можливого стеження за дипломатом.

Спершу Помпео заявив, що усіляко підтримував Йованович і захищав. Тоді Келлі зауважила кілька невдалих прикладів такого «захисту» щодо інших працівників Держдепу, зокрема його старшого радника, який звільнився з відомства частково тому, що не мав громадської підтримки з боку колег.

«Я не збираюся коментувати те, що, можливо, сказав містер МакКінлі», – зазначив Помпео. Він заперечив ймовірність існування тіньової зовнішньої політики до України.

«Політика щодо України проводилась Держдепом весь час, скільки я тут був. І наша політика була дуже прозора», – зауважив він.

Після запитань про Україну американець попросив закінчити інтерв’ю. Втім, розмова з журналісткою продовжилась. За словами жінки, Помпео запросив її до особистої вітальні без диктофона.

Вже у кімнаті Помпео викрикував своє невдоволення запитаннями про Україну. Журналістка стверджує, що він неодноразово лаявся і заявив: «Як ви гадаєте, американців хвилює Україна?».

Раніше УНІАН повідомляв, що Національна поліція Україна почала кримінальні провадження після публікації Комітетом з розвідки Палати представників США матеріалів про те, що під час каденції в Україні за послом США Марі Йованович ніби здійснювалося незаконне стеження і можливе втручання в її роботу електронних гаджетів приватними особами за замовленнями громадян США.