Влада Уханю (Китай) дозволила виїхати з міста уперше за 76 днів жорсткого карантину через спалах епідемії коронавірусу, попри побоювання другої хвилі інфікованих у зв’язку з завчасним послабленням обмежувальних заходів.

Відео дня

Про це повідомляє Reuters.

Китай закрив місто з 11 мільйонами мешканців 23 січня, коли стало зрозуміло, що грипоподібний вірус, який з’явився там наприкінці 2019 року, був заразним і потенційно смертельним.

Читайте такожТрамп пригрозив ВООЗ зупинкою фінансування з боку США

Перший потяг з міста відправився 00:50 за Гринвічем і приблизно тоді ж силовики відкрили для транспортного руху виїзні дороги.

За даними державної телерадіокомпанії, у середу Ухань покинули 55 тисяч осіб.

Обмеження були послаблені на тлі зменшення кількості хворих на коронавірус. У вівторок на материковому Китаї не зареєстрували жодного нового випадку інфікування COVID-19.

Зазначається, що місцева влада намагається запобігти другій хвилі інфікування. Мешканців просять не покидати будинки без крайньої потреби й досі забороняють їм пересуватися містом без засобів індивідуального захисту.

Крім того, люди можуть покинути Ухань тільки за наявності «зеленого коду здоров’я» або спеціального дозволу з вказаною причиною.