На навчання перекинуто близько 300 військовослужбовців і 70 одиниць бойової техніки / фото InformNapalm

До Білорусі на навчання "Слов'янське братство - 2020" прибули підрозділи 76-ї десантно-штурмової дивізії Західного військового округу РФ (в/ч 07264, м.Псков), які воювали проти України на Донбасі.

Про це повідомляє InformNapalm.

"На тлі тривалих масових акцій протесту в Білорусі проти режиму Лукашенка, під прикриттям цих навчань (тільки за офіційними даними) перекинуті близько 300 військовослужбовців і 70 одиниць бойової та спеціальної техніки цього військового формування", - наголошується в повідомленні.

Також вказується, що в базі розвідувального співтовариства зібрані дані з доказами участі військовослужбовців з підрозділів 76-ї ДШД в агресії проти Грузії, операції захоплення Криму і бойових діях на Донбасі. Зокрема, задокументовано, що бурові "Чорноморнафтогазу" (відомі як "вишки Бойка") у 2014 році захоплювали десантники 104 полку ВДВ зі складу 76-ї ДШД Росії. Також волонтери InformNapalm зібрали дані командирів 76-ї дивізії, яких заохотили за участь в агресії проти України та Грузії.

Читайте такожАрмія РФ у Білорусі: Путін розповів, чи виведе війська після закінчення навчань

Російсько-білоруські навчання 2020

  • 14 вересня в Білорусі стартують військові навчання «Славянское братство», в яких будуть брати участь збройні сили Білорусі та РФ.
  • Як повідомляють «РИА Новости», навчання триватимуть  до 25 вересня, маневри будуть проводитись на полігоні «Брестський». Росія відправляє на навчання псковських десантників.
  • У навчаннях мали також брати участь підрозділи збройних сил Сербії, однак Сербія відмовилась від участі одразу після того, як представниця МЗС РФ принизила президента Сербії Александера Вучича.