"Чорна скринька" збитого Іраном літака української авіакомпанії / REUTERS

"Чорні скриньки" літака української авіакомпанії МАУ, який у січні збили іранські військові, вже доставлені в Париж.

Про це повідомив міністр закордонних справ Канади Жан-Філіп Шампань, передає РБК-Україна.

Вранці вони будуть в Бюро з розслідування і аналізу безпеки цивільної авіації.

Шампань зазначив, що Франція офіційно підтвердила цю інформацію МЗС Канади.

"Ми отримали підтвердження, що "чорні скриньки" рейсу № PS752 прибули в Париж, де їх, як очікується, доставлять у Бюро з розслідування і аналізу безпеки цивільної авіації завтра вранці на аналіз. Чиновники з Ради з транспортної безпеки Канади також будуть присутні", - написав міністр.

Довідка УНІАН. 8 січня в Ірані розбився літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ. Загинули 176 осіб. На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини і Великобританії.

Через три дні президент Ірану Рухані визнав, що український лайнер був збитий "в результаті ненавмисної людської помилки", і пообіцяв притягнути винних до відповідальності.

Читайте такожУкраїна допускає звернення в ООН у справі про збиття літака МАУ в Ірані

Країни - учасниці Міжнародної групи з координації допомоги жертвам катастрофи літака МАУ неодноразово вимагали від Ірану передати групі "чорні скриньки" зі збитого лайнера.

14 лютого міністр закордонних справ Ірану Мохаммад-Джавад Заріф заявив, що Іран не має наміру віддавати "чорні скриньки" зі збитого літака МАУ, й не розшифровуватиме їх даних без участі зацікавлених сторін.

9 червня стало відомо, що в Ірані у справі про збиття літака "Міжнародних авіаліній України" обвинуваченими проходять шість осіб.

10 червня Reuters з посиланням на джерела повідомило, що Іран повідомив Міжнародну організацію цивільної авіації (ICAO), що відправить бортові самописці зі збитого літака МАУ до Парижу для проведення досліджень.

13 червня представник Ірану в агентстві ООН Фархад Парвареш повідомив, що іранські слідчі попросили французьке агентство авіаційних подій (BEA) розшифрувати інформацію бортових самописців зі збитого літака МАУ.