REUTERS

У Франції вже закінчили обробку двох бортових самописців збитого у січні цього року літака МАУ над Тегераном.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін, передає "Громадське радіо".

Читайте такожЗбиття літака МАУ: Кулеба розповів, коли представники Ірану прибудуть в Україну для переговорів

Відео дня

"Всі дані з двох самописців (річовий та параметричний) зчитані та розшифровані. Розшифрували вдало, попри зовнішні пошкодження самописців. Технічне розслідування почалось одразу після катастрофи, розшифровка один з його етапів", - сказав Єнін.

Він також зауважив, що неможливо спрогнозувати, скільки триватиме техрозслідування.

Інформацію про те, що аналіз даних бортових самописців завершений, також підтвердили у Бюро дослідження та аналізу безпеки цивільної авіації. Про це повідомляється на сторінці відомства у Twitter.

скріншот

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак "Міжнародних авіаліній України", що виконував рейс за маршрутом Тегеран-Київ. Загинули 176 осіб. На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини і Великої Британії.

Через три дні президент Ірану Хасан Рухані визнав, що український лайнер був збитий "в результаті ненавмисної людської помилки" і пообіцяв притягнути винних до відповідальності.

18 липня стало відомо, що Іран передав бортові самописці з літака МАУ у Францію на дослідження. Українські експерти з Національного бюро розслідування авіакатастроф перебуватимуть у Франції з 20 по 25 липня під час зчитування даних з "чорних скриньок" з літака МАУ.