Ілюстрація REUTERS

Біля Білого дому помічені дев'ять вантажівок з солдатами Національної гвардії. Також в американській столиці буде розміщений батальйон військової поліції чисельністю 200-250 осіб.

Читайте такожЗаворушення в США: Трамп пригрозив залучити армію

Про це телекомпанії CNN заявили три джерела в Міністерстві оборони США, передає Голос Америки.

Відео дня

Губернатор Нью-Йорка Ендрю Куомо закликав до національного заборони на застосування надмірної сили з боку поліції і оголосив комендантську годину для Нью-Йорка після протестів, викликаних загибеллю в Міннеаполісі неозброєного афроамериканця Джорджа Флойда, арештованого поліцією.

У спільній заяві Куомо і мера Нью-Йорка Білла де Блазіо йдеться, що з 11 години вечора в місті з населенням 8 млн чоловік буде введено комендантську годину. Губернатор і мер додали, що кількість поліцейських буде подвоєно, щоб зупинити насильство і завдання шкоди.

На попередньому брифінгу Куомо заявив, що стурбований тим, що демонстрації в самому густонаселеному місті США можуть викликати сплеск коронавірусної інфекції.

Він закликав громадян підштовхувати політиків до ухвалення рішень, які можуть змінити ситуацію в суспільстві. Він також закликав провести незалежне розслідування зловживань з боку поліції.

Куомо сказав, що деякі дії нью-йоркських поліцейських під час протестів викликають тривогу, посилаючись на відео, поширене в Інтернеті, в якому показана поліцейська машина, яка в'їхала в натовп.

У той же час Куомо виступив проти тих, хто використовував протести для грабежів і вандалізму. Він підтримав інших політичних лідерів, заявивши, що сторонні люди часто є ініціаторами насильства, що грає на руку тим, хто прагне заблокувати прогресивні зміни.

Куомо сказав, щозаворушення можуть ускладнити плани міста щодо відновлення роботи, призначені на 8 червня.