Володимир Путін / фото REUTERS

Росія може піти у наступ на Литву та розраховує там на бліцкриг.

Таку думку висловив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко 24 каналу.

"Вони (росіяни) зможуть з території Росії і з боку Білорусі розвивати швидкий наступ, поки НАТО буде перекидати свої підрозділи. Такий у них план. Він описувався неодноразово, навіть британський генерал писав книгу про можливий наступ Росії на країни Балтії", – заявив він.

Мусієнко зазначив, що Росія може перекрити Суварський коридор і відрізати Литву від Польщі.

"Зверніть увагу, що Росія там провела навчання артилерії, а не будь-яким іншим підрозділам. Це зробили, щоб показати пряму відсилання до подій, що відбуваються на сході та півдні України, – показати, які руйнування вони несуть своєю артилерією", – заявив експерт.

Мусієнко додав, що головна мета цих навчань Росії – налякати

"Крім того, у них в Калінінградській області є ракети "Іскандери". Також вони розраховують, що їм допоможуть якісь підрозділи з Білорусі або ті, які розташовані на півночі Росії", – зазначив він.

Конфлікт Литви і Росії через блокаду Калінінградської області

Як раніше повідомляв УНІАН, Литва з 18 червня припинила транзит підсанкційних вантажів між Калінінградською областю і основною територією РФ.

Згодом губернатор Калінінградської області Антон Аліханов заявив, що рішення Литви про заборону транзиту є "економічним задушенням регіону". За словами Аліханова, влада буде домагатися перегляду рішення. 

Пізніше член Ради Федерації Андрій Клішас заявив, що "спроба встановлення транспортної блокади Калінінградської області з боку Литви є порушенням суверенітету Росії над цим регіоном".

При цьому у Росії пригрозили відповіддю Литві на транспортну блокаду підсанкційних товарів в Калінінградській області.