Країни Балтії закрили свої кордони для Лукашенка  \ EUTERS

Латвія, Литва та Естонія заборонили в'їзд 30 громадянам Білорусі. Серед них-президент країни Олександр Лукашенко.

Читайте такожЕстонія запроваджувати санкції проти білоруських чиновників за фальсифікацію на виборах і насильство над протестувальниками Санкції введені за фальсифікацію виборів і за насильство на мирних протестах, йдеться в повідомленні МЗС Латвії.

"Латвія забороняє в'їзд 30 білоруським громадянам, включаючи Олександра Лукашенка. Вони відповідальні за фальсифікацію на президентських виборах і жорстокість проти мирних демонстрантів в Білорусі, ми підтримуємо незалежну і демократичну Білорусь і її громадян», - написав глава МЗС Латвії Едгарс Рінкевічс в Twitter.

Відео дня

Також в'їзд заборонений главам МВС, Мін'юсту, генпрокурору, представникам адміністрації президента, силових структур і Центрвиборчкому.

Ситуація в Білорусі:

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Тисячі жителів Білорусі, не згодних з результатами виборів, вийшли на акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. У перші дні протестів були затримані тисячі людей, пізніше багатьом з них призначили адмінарешт.
  • В Євросоюзі заявили про невизнання результатів виборів і досягли угоди застосувати санкції проти білоруських чиновників у відповідь на фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти протестувальників.