Лукашенко звинуватив Україну у втручанні у внутрішні справи Білорусі / Фото: REUTERS

Нинішній президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив Україну, Польщу, Литву і Чехію у втручанні у внутрішні справи країни.

Читайте такожЛукашенко не помітив "великих проблем і складнощів" в Білорусі

Про це він заявив сьогодні, погоджуючи призначення нових керівників місцевих виконавчих органів в декількох районах Гомельської області, передає БЕЛТА .

Відео дня

Він заявив, що на обстановку в Білорусі «більшою мірою впливають зовнішнє втручання» у внутрішні справи країни і управління протестними акціями з-за кордону.

"Воно відбувається з Польщі, Чехії, Литви та України, що нас найбільше насторожує. Ви вчора чули заяву міністра закордонних справ Росії Лаврова, який вже у відкриту (він взагалі людина дуже стримана в цьому відношенні, обережна) заявив, що відбувається на кордоні . Ми реагуємо на будь-які негативні рухи на адресу Білорусі. Для нас найважливіше - не допустити розпалювання в Мінську якоїсь пожежі. Тому що так буває завжди: починається зі столиці і перекидається на всю країну ", - заявив Лукашенко.

Він поскаржився, що Білорусь виявилася «один на один з агресією ззовні», і висловив подяку російській стороні за підтримку, «інакше країні було б зараз непросто».

"Помилок не можна допустити. Але ви повинні прекрасно розуміти: є червона риска, яку ікому не дозволено її переходити. Якщо це трапиться, природно, ми будемо реагувати за всією суворістю нашого закону. Тому прошу вас, доведіть це до людей. Нехай вони мене занадто не засуджують за якусь м'якотілість. Жодної м'якотілості тут немає. Країна працює, хоч багатьом би хотілося (особливо нашим сусідам), щоб ми впали ", - сказав Лукашенко.

Що відбувається в Білорусі: Хроніка протестів