Олександр Лукашенко / REUTERS

Президент Білорусі заявив, що на півдні країни перебуває ще одна група найманців приватної військової компанії з Росії.

Про це він заявив у зверненні до громадян 4 серпня, цитує Белта.

«Сьогодні надійшла інформація про ще один загін, перекинутий на південь. Ми повинні, коли буде збирання (врожаю – УНІАН), бігати й ловити їх по лісах?! Ми ж їх усіх відловимо», – сказав Лукашенко.

Відео дня

Лукашенко звернувся з цього приводу до Росії, зауваживши, що в Білорусі діють певні закони.

Читайте такожВибори у Білорусі: влада Мінська проведе свято у місці зібрання учасників протестів

«Ми по-людськи відносимося до цих хлопців, і тому отримали певний ефект: вони розповіли все», – згадав російський президент про вже затриманих бойовиків «Вагнера».

«Ми завжди жили тут у мирі, і не підкидайте сюди зброю, не загострюйте обстановку, бо буде палати до Владивостока, буде важко», – попередив Лукашенко.

Як повідомляв УНІАН, 29 липня співробітники правоохоронних органів Білорусі затримали біля Мінська 32 російських бойовиків з ПВК «Вагнер» і ще одну людину на півдні країни. За повідомленням ЗМІ, серед них були й ті, хто воював проти України на Донбасі.

За даними правоохоронних органів Білорусі, надійшла інформація про прибуття понад 200 бойовиків для дестабілізації обстановки в період виборчої кампанії. При собі кожен росіянин мав невелику ручну поклажу, і на всіх - три великих важкі валізи, завантаження яких в транспортний засіб здійснювали кілька чоловіків. Білоруська влада стверджує, що затримані пов'язані з приватною військовою компанією «Вагнер».

Щодо них уже порушено кримінальну справу про підготовку терактів, вони дають свідчення. Білорусь просить українську владу перевірити причетність затриманих під Мінськом понад 30 росіян до скоєння злочинів в Україні.

30 липня в Офісі президента заявили, що українська сторона звернеться до Республіки Білорусь із клопотанням про екстрадицію бойовиків російської ПВК «Вагнера», яких підозрюють у військових злочинах на території Донбасу, з дотриманням усіх передбачених процедур.