Олександр Лукашенко / REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що владі вдалося зірвати «майдан» в країні.

Про це в четвер, 19 червня, повідомляє БЕЛТА.

Читайте такожКонкурента Лукашенка на виборах затримали та доправили на допит

Відео дня

За словами Лукашенка, у Білорусі сконцентрований «фокус всіх політичних інтересів» - як із Заходу, так і зі Сходу. У країні активізувалися певні сили, які намагаються розгойдати ситуацію.

«Ми це спостерігали, і давно. Але нам все-таки вдалося зробити деякі кроки на випередження і зірвати масштабний план дестабілізації Білорусі (це не жарт і не залякування) і привести країну до якогось майдану. Така була мета. Маски зірвані з визначених не тільки ляльок, які у нас тут були, але і ляльководів, які сидять за межами Білорусі», - сказав Лукашенко.

Як повідомляв УНІАН, президентські вибори в Білорусі призначені на 9 серпня. 21 травня розпочався збір підписів виборців для висунення кандидатів. Реєстрація кандидатів триватиме з 5 по 14 липня.

Критики Олександра Лукашенка вказують, що ніякі білоруські вибори за останні 20 років не можна назвати вільними або справедливими.

У центрі столиці Білорусі Мінську 18 червня відбувся майже 7-годинний пікет представників опозиції за підтримку заарештованих активістів.