На зв'язок Колесникова не виходить / фото REUTERS

У Білорусі сьогодні вранці невідомі викрали члена Координаційної ради Марію Колесникову.

Про це повідомляє Tut.by.

Як розповіла виданню очевидиця Анастасія, опозиціонерку викрали близько 10:05 біля Національного художнього музею - невідомі посадили її в мікроавтобус з написом «Зв'язок» і відвезли в невідомому напрямку.

Відео дня

Анастасія розповіла, що йшла від проспекту Незалежності в сторону музею, почула стукіт підборів, обернулася і побачила Марію Колесникову.

«Я її бачила вживу до цього, тому я її впізнала. Я ще хотіла підійти до неї, поговорити, подякувати, а потім передумала, вирішила, що вона і так втомлюється. Я пройшла вперед, і в якийсь момент ще подумала, що обернуся і покажу Маші сердечко. Недалеко від музею я бачила припаркований темний мікроавтобус з написом «Зв'язок» на борту і ззаду була марка «Соболь». Я пройшла вперед і почула звук падаючого на асфальт телефону, якийсь тупіт, обернулася і побачила, що люди в цивільному одязі і в масках заштовхують Марію в цей мікроавтобус, у неї відлітає телефон, один з цих людей телефон піднімає, стрибає в міроавтобус і вони їдуть», - розповідає Анастасія.

На цей час телефон Колесникової доступний, але трубку вона не підіймає.

Прес-секретар Координаційної ради Антон Родненков о 10:13 сказав TUT.BY, що Марія одна була в центрі міста по справах. Про її зникнення Родненков дізнався від TUT.BY і став з'ясовувати, де знаходиться Марія. Об 11:00 телефон Родненкова став недоступний.

«Де знаходяться Марія і Антон я не знаю і не можу зв'язатися з ними. Також немає зв'язку з членом Координаційної ради, старшим віце-президентом EPAM Максимом Богрецовим і виконавчим секретарем Ради Іванов Кравцовим», - розповів виданню член Координаційної ради Максим Знак.

Читайте такожУ Білорусі за малюнок на асфальті затримали 12-річного хлопчика

Протести в Білорусі: хронологія

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, його основний опонент Тихановська - 10,1%, інших трьох кандидатів підтримали менше 2%.
  • Тисячі жителів Білорусі, незгодних з підсумками виборів, вийшли на акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками.
  • 11 серпня в країні оголосили загальнонаціональний страйк. У перші дні учасників акцій жорстоко розігнав міліцейський спецназ, тисячі людей затримали, багато хто з них при затриманні і в СІЗО сильно били.
  • Європейський Союз не визнав результатів виборів президента Білорусі .
  • 16 серпня в Мінську відбувся наймасштабніший в історії Білорусі Марш за свободу. На вулиці вийшли сотні тисяч людей. Масштабні акції у вихідні дні стали своєрідною традицією.
  • 6 вересня в Білорусі пройшов "Марш єдності", в якому взяли участь понад 100 тис. Чоловік.