Дональд Трамп / REUTERS

Частина бізнесу Трампа залишається збитковою, що значною мірою звільняє його від податку на прибуток.

Про це пише The New York Times посилаючись на податкові декларації, передає dt.ua.

Сам президент назвав публікацію неправдивою і заявив, що насправді платить податки.

Відео дня

Згідно з публікацією, NYT отримала інформацію про податки Трампа більш ніж 20 років, включаючи дані "сотні" компаній, які складають його бізнес-імперію.

"Він взагалі не платив податок на прибуток за десять з останніх 15 років - в основному тому, що повідомляв про те, що втрачає більше, ніж заробляє", - йдеться в публікації.

У 2016 році, коли Трамп став президентом, він заплатив лише $750 прибуткового податку, і таку ж суму в 2017 році, вказує NYT.

За даними видання, у 2018 році тільки від частки в реаліті-шоу "Учень" і за право використовувати його ім'я президент отримав близько $427 млн, а ще $176,5 - завдяки успішним інвестиціям у дві офісні будівлі. Тільки ці доходи могли змусити Трампа заплатити понад $100 млн, відзначає NYT.

Читайте такожЕкс-адвоката Трампа повернули до в'язниці за порушення термінів дострокового звільнення

Однак причина несплати полягає в підприємствах Трампа, якими він володіє і якими управляє сам, пише газета. Постійні збитки від них, про які він повідомляє, значною мірою звільняють його від сплати федерального податку на прибуток, вказує NYT. Зокрема, збитки Трампу, за даними газети, приносять курорт Trump National Doral Miami і готель у Вашингтоні Trump International Hotel.

"Це рівняння - ключовий елемент алхімії фінансів Трампа: використання доходів від своєї слави для покупки й підтримки ризикованих підприємств, а потім використання їх збитків для того, щоб уникнути податків", - зазначають автори.

Вас також можуть зацікавити новини