Давид Сассолі / фото REUTERS

В італійській лікарні помер чинний голова Європейського парламенту Давид Сассолі. 

Про це повідомив в Twitter прес-секретар політика Роберто Куїльо.

Читайте такожЄвропарламент закликав відключити РФ від SWIFT, якщо та піде наступом на Україну"Давид Сассолі помер о 1:15  (2:15 за київським часом - УНІАН) 11 січня в CRO в Авіано, Італія, куди його госпіталізували. Про дату та місце похорону буде повідомлено найближчими годинами", - написав Куїльо.

Відео дня

Днем раніше речник повідомив, що Сассолі з 26 грудня перебував в лікарні через "серйозне ускладнення внаслідок порушення функції імунної системи". З цієї причини було скасовано всі офіційні заходи за його участі. 

65-річний Сассолі був журналістом. У 2009 році він залишив свою журналістську кар'єру та став членом Демократичної партії Італії. Того ж року був обраний до Європейського парламенту, у липні 2019 року очолив його.

Сассолі публічно виступав за посилення санкцій проти Росії та закликав російський уряд до звільнення незаконно ув’язнених українців. 

У 2019 році Сассолі особисто вручав премію "За свободу думки" імені Андрія Сахарова звільненому з полону українському режисерові Олегу Сенцову.

Вас також можуть зацікавити новини: