У Мінську протестувальників затримують силовики та тітушки з кийками / REUTERS

У різних частинах Мінська у неділю ввечері проходять жорсткі затримання, часто людей затримують люди у спортивній формі з кийками.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на білоруські ЗМІ.

"Під час акції протесту біля Палацу незалежності силовики кілька разів розпилювали біля огорожі сльозогінний газ", - повідомляє TUT.BY.

Після того, як акція закінчилася і біля Палацу незалежності залишилося приблизно два десятки людей, силовики вибігли з-за загородження і затримали кількох хлопців.

Люди в формі й невідомі в чорному йшли по проспекту за людьми, які йшли до стели. Частину людей погнали в парк Перемоги. Туди поїхали мікроавтобуси та автозаки.

Люди зі щитами та в шоломах, які перекрили вулицю Леніна, різко побігли вперед, на демонстрантів. Як передають білоруські журналісти, це було досить несподівано, оскільки протестувальники ніяк не провокували людей у шоломах.

У парку Перемоги було затримано не менше 20 осіб. При цьому, як пише NEXTA live, силовики спробували наздогнати, побити й затримати частину демонстрантів. Люди почали стрибати у воду.

Затримання почалися по всьому центру міста, в тому числі на площі Свободи.

"На початку проспекту Переможців невідомі в масках і з кийками в руках кинулися на людей і почали бити. В тому числі, тих, хто впав на землю. Позначені співробітники внутрішніх справ нічого не зробили", - повідомляє білоруська служба "Радіо Свобода".

"Близько 15 невідомих у кепках, масках і з кийками в руках увірвалися до кав'ярні O'Petit на самому початку проспекту Переможців. Там сховалися демонстранти. Невідомі розбили кийками скляні двері і увірвалися всередину. Вони витягли назовні кілька людей. Ніхто з позначених співробітників внутрішніх справ нічого не зробив".

"Повідомляється про затримання з різних місць Мінська. Проводяться жорсткі затримання, в тому числі людьми у спортивній формі, озброєними кийками", - йдеться у повідомленні "Радіо Свобода".

Прес-секретар МВС Білорусі Ольга Чемоданова повідомила, що точна кількість затриманих у Мінську та Білорусі на цей час невідома: "Несанкціонована акція все ще триває, інформація буде завтра вранці".

Що стосується невідомих людей у масках, які били вітрини та двері в кафе в Мінську на Немизі, вона сказала: "Я не знаю, хто це був, будемо розбиратися".

Водночас правозахисний центр "Весна" повідомив вже про 158 затриманих у Мінську в неділю, проте це не остаточна інформація.