Лукашенко освистали на зустрічі з працівниками МЗКТ / фото REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко налякав протестувальників можливою реакцією Росії в разі проведення повторних виборів.

Про це Лукашенко заявив на зустрічі з робітниками Мінського заводу колісних тягачів (МЗКТ), передає телеканал "Білорусь 1".

"Ці вибори, результати їх, ми переглядати не будемо. Тому що ця вимога не ваша, і не робітників. Це вимога там, зверху. І вас ще поставлять в ланцуг від Вільнюса до Києва, щоб продемонструвати, що треба створити санітарний кордон між Росією і Заходом. Вважай - проти Росії. Ви що хочете, щоб Росія відреагувала ще? А я не хочу", - заявив він.

Звертаючись до працівників, президент порекомендував: "Ви заспокойтеся, працюйте, а в січні ми з вами зустрінемося, і ви мені скажете, що ще треба зробити".

Читайте такожЛукашенко вигадав нову умову для повторних виборів у Білорусі (відео)

Лукашенко про проведення нових виборів

16 серпня на провладному мітингу Лукашенко відмовився від проведення повторних президентських виборів. При цьому він заявив, що це сусідні країни примушують Білорусь провести вибори, щоб поставити «на коліна».

17 серпня, виступаючи перед працівниками МЗКТ, Лукашенко сказав, що ніяких виборів не буде: «Ми провели вибори. Поки ви мене не вб'єте, інших виборів не буде».

Протести в Білорусі