Журналісти знайшли власника авто з російськими номерами / білоруська служба Радіо Свобода

Мікроавтобус з російськими номерами, знайдений на парковці ТЦ «Рига» в Мінську, належить московському кінопродюсеру Вальдемару Грубову.

Читайте такожУ Мінську розпочалися затримання: чути вибухи (фото)

«Він там стоїть півроку, ми знімали там телесеріал для телеканалу ТВЦ. Там є намети, чайники та інші речі, необхідні для знімальних груп», – сказав він, передає білоруська служба Радіо Свобода.

Відео дня

За словами Грубова, він хотів забрати мікроавтобус, але не зміг цього зробити через пандемію.

За інформацією джерела Радіо Свобода, мікроавтобус все ще припаркований на тій же парковці та не опечатаний.

Авто з російськими номерами в Мінську / білоруська служба Радіо Свобода

Як повідомляв УНІАН, раніше білоруський державний телеканал ОНТ повідомив, що мікроавтобус з російськими номерними знаками, "повністю завантажений боєприпасами, наметами та іншими предметами для організації вуличних заворушень", був знайдений за торговим центром "Рига" в Мінську.

Протести в Білорусі: що відбувається

  • 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори .
  • У ЦВК оприлюднили попередні результати виборів. Так, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за Світлану Тихановську - 9,9%, за Анну Канопацьку - 1,68%, за Сергія Черечня - 1,13%, за Андрія Дмитрієва - 1,04%, проти всіх - 6,02%.
  • 9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестуючих гумовими кулями.
  • За даними правозахисників, затримано близько 300 осіб, в лікарнях перебувають десятки поранених, один чоловік загинув в результаті наїзду спецавтомобіля.
  • Увечері 10 серпня протести поновилися. Військовий спецназ в Мінську відкрив вогонь по протестувальниках. Також відбулися масові затримання по всій країні.