Затримання в Москві тривають / фото Reuters

У суботу, 23 січня, в російських містах на акціях на підтримку заарештованого опозиціонера Олексія Навального затримали понад дві з половиною тисячі осіб.

Про це повідомляє «ОВД-Инфо».

За даними на 20:30 за київським часом в Росії затримана 2501 особа. Серед них в Москві - 945 осіб, в Петербурзі - 366. Нагадаємо, акції проходили в 93 містах Росії.

Відео дня

Після масової акції протесту в центрі, москвичі спробували пікетувати СІЗО "Матроська тиша", де утримують Навального, проте співробітники ОМОНу почали їх затримувати.

А в Новосибірську, Владивостоці і Ростові-на-Дону вже порушили кримінальні справи у зв'язку з акціями.

Читайте такожУ Bellingcat не виключають ймовірність нового отруєння Навального

Повернення і арешт Навального

  • Навальний 17 січня повернувся до Москви з Німеччини, де він проходив лікування після отруєння влітку 2020 року.
  • Його літак повинен був приземлитися в аеропорту "Внуково", але був перенаправлений в "Шереметьєво". Відразу ж на прикордонному контролі в аеропорту його затримали співробітники поліції.
  • В управлінні Федеральної служби виконання покарань по Москві заявили, що Навального затримали за ухилення від явки в кримінально-виконавчу інспекцію як умовно засудженого за злочин.
  • 18 січня суд заарештував опозиціонера до 15 лютого.
  • Навальний закликав прихильників не боятися і виходити на вулиці. 
  • Сьогодні в РФ проходять акції на підтримку Навального зокрема, його соратники анонсували мітинги в 93 містах. Силовики затримують учасників акцій.