Президент Білорусі звинуватив Польщу в спробі приєднати Гродненську область / фото REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив владу Польщі в намірі анексувати Гродненську область.

Про це повідомляє БЕЛТ.

«Ви бачите ці заяви про те, що якщо Білорусь розпадеться, то Гродненська область відійде до Польщі. Вони про це вже відкрито говорять, сплять і бачать. Нічого у них в цьому плані не вийде, це я знаю безумовно", - заявив він.

За словами Лукашенка, Білорусь зараз змушена витрачати величезні гроші, щоб стабілізувати ситуацію на західних кордонах, куди перекинута частина армії.

"Ми сьогодні маємо в наявності певний етап гібридної, скажімо прямо, війни проти Білорусі. А як це інакше назвати? Засоби масової інформації та інформаційна сфера вражена цією боротьбою, війною протиборчих сторін. Дипломатична бійня проти нас почалася і на найвищому рівні", - заявив глава Білорусі.

Читайте такожСтолтенберг відповів на слова Лукашенка про "ворушіння військ НАТО"

Лукашенко про загрозу Заходу

  • Лукашенко неодноразово заявляв, що ситуацію в Білорусі розхитують ззовні, і домовився з президентом РФ Володимиром Путіним спільно реагувати «у разі загострення ситуації в частині зовнішніх загроз».
  • 22 серпня Лукашенко заявив про приведення основних частин Збройних сил Білорусі в повну бойову готовність і перекидання їх до західних кордонів. Він заявив, що "ми бачимо серйозне ворушіння військ НАТО у безпосередній близькості від наших кордонів на території Польщі та Литви».