Білоруські Іл-76 літають в Росію / Ілюстрація, фото TUT.by

За останні кілька днів зафіксовано цілу низку польотів білоруських військово-транспортних літаків (та інших бортів) в Росію.

Читайте також"Ситуація нагадує 2014 рік": в Conflict Intelligence прокоментувалі військову техніку РФ біля Беларуси

Як повідомляє TUT.by, про це свідчать скріншоти з сервісу стеження за повітряним простором Flightradar.

Відео дня

Раніше повідомлялося, що ІЛ-76МД Військово-повітряних сил Білорусі двічі літав на військові аеродроми Росії.

Так 12 серпня військовий транспортник Іл-76МД (бортовий номер EW-005DE) військово-повітряних сил Білорусі полетів з аеродрому Мачуліщі на військовий аеродром Кубинка під Москвою. Потім він відправився до Новосибірська, а потім знову до Мінська.

Зазначається, що в той же день в Білорусі виявився ще один примітний літак, хоч і не військовий. Це авіалайнер Ту-134АК (бортовий номер RA-65992) - борт зі спецзв'язком, який використовувався для перевезення керівництва Міноборони РФ.

14 серпня згаданий вище Іл-76МД вилетів з Мінська і сів в Росії, в районі авіабази Дягілєва в Рязанській області. Через три години літак злетів і взяв курс на Мінськ, де і приземлився о 15.41.

Журналісти звернулися за коментарем з приводу цих вильотів до Міністерства оборони Білорусь. Там запевнили, що польоти пов'язані з проведенням військових конкурсів в рамках АрМІ-2020.

Так, 12 12 серпня на Іл-76МД до Росії вирушили команди для участі в конкурсах «Аварійний район» і «Польова кухня». А 14 серпня в Рязань полетів на Іл-76МД льотно-технічний склад і авіатехніка для участі в конкурсі «Авіадартс».

Що відбувається в Білорусі: хроніка протестів