У Кремлі відреагували на намір Зеленського підписати з Путіним мирну угоду / фото REUTERS

У Кремлі відповіли на намір президента України Володимира Зеленського підписати з президентом РФ Володимиром Путіним мирну угоду, яка поверне окуповані Росією Донбас і Крим.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив журналістам, що «проблеми Криму не існує».

«Головне - врегулювати проблему Донбасу, проблеми Криму не існує і не може існувати в рамках відносин Росії з якимись країнами. Але ви знаєте, що Росія докладала і докладатиме в рамках можливостей зусилля для того, щоб допомогти Україні вирішити проблему південного сходу», - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання УНІАН, чи вірить Путін в можливість укладення такого договору з Україною.

Відповідаючи на уточнююче запитання УНІАН, чи передбачає це повернення контролю України за окупованими районами Донецької і Луганської областей, Пєсков сказав: «Читайте Мінські домовленості».

Читайте такожЗеленський заявивши, що Мінські домовленості мають бути "трішечки гнучкими"

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю для програми ВВС HARDtalk, що вірить у укладення мирної угоди з Володимиром Путіним, яке поверне окуповані Росією Донбас і Крим.

Спілкування Зеленського і Путіна: що було раніше

  • 23 вересня Зеленський розповів, що його спілкування з Путіним відбувається "в різних форматах". Мова про нормандський саміт і двосторонній формат. "Коли є така необхідність, ми говоримо безпосередньо", - пояснив президент. Також Зеленський оцінив взаємини з Росією і розповів, чи виступає за їх нормалізацію.
  • Раніше Зеленський заявив, що у нього немає часу, щоб вірити чи не вірити Путіну.
  • Після минулорічної "нормандської" зустрічі Зеленський розповів, що з Путіним складно домовлятися.