Ілюстрація  REUTERS

У Сполучених Штатах Америки оголосили у розшук двох українських хакерів і обіцяють до 1 млн доларів за інформацію про кожного.

Про це повідомляється на сайті Посольства США в Україні.

«Сьогодні Державний департамент США оголошує винагороду у розмірі до 1 мільйона доларів США (за кожного розшукуваного) за інформацію, що допоможе арештувати та/або засудити громадян України Артема В’ячеславовича Радченка і Олександра Віталійовича Єременка за їхню участь у транснаціональній організованій злочинності, зокрема у кіберзлочинах», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожСША звинуватили китайських хакерів в атаці на розробників вакцини від коронавірусу

У Держдепартаменті зауважують, що злочинна діяльність вказаних українців «сягає світового масштабу». «Ми вітаємо співпрацю та координацію дій з усіма урядами, щоб притягнути цих злочинців до відповідальності і захистити невинних громадян у всьому світі», заявили у Держдепартаменті.

Зазначається, що у січні 2020 року, за результатами проведеного Секретною службою США розслідування, було висунуто обвинувачення проти Радченка та Єременка за 16-ма статтями. Їх звинувачують у змові для вчинення шахрайства з цінними паперами, електронного шахрайства і кібершахрайства. «Обвинувачення стверджує, що Радченко та Єременко зламали електронну систему збирання, аналізу та пошуку даних (EDGAR) Комісії з цінних паперів і бірж США, і викрали тисячі конфіденційних файлів, які потім незаконно продали, щоб отримати прибуток. Комісія з цінних паперів і бірж США також подала позов, висунувши обвинувачення проти Єременка та інших фізичних і юридичних осіб», - йдеться у повідомленні.