Протести в Мінську \ REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що президент Росії Володимир Путін пообіцяв всебічну допомогу щодо забезпечення безпеки країни.

Читайте також"Ві у собі порядок наведіть": Лукашенко заявил, что Йому НЕ потрібні Закордонні посередники для вирішенню ситуации в стране

Про це Лукашенко заявив сьогодні на нараді в Центрі стратегічного управління в Міністерстві оборони Білорусі, коментуючи телефонну розмову з президентом РФ, передає агентство БЕЛТА.

Відео дня

"Коли мова йде про військову складову, у нас є договір з Російською Федерацією в рамках Союзної держави і ОДКБ. Саме ці моменти підходять під цей договір. Тому сьогодні з президентом Росії у мене відбулася тривала, докладна розмова про ситуацію. Повинен сказати, мене навіть трохи здивувало - абсолютно звірений в те, що відбувається", - зазначив Лукашенко.

"І ми з ним (Путіним) домовилися: при першому ж нашому запиті буде надано всебічну допомогу щодо забезпечення безпеки Республіки Білорусь", - додав президент Білорусі.

Що відбувається в Білорусі:

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори.
  • Згідно з офіційними даними ЦВК, Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, його основний опонент Світлана Тихановська - 10,1%, інших трьох кандидатів підтримали менше 2%.
  • Тисячі жителів Білорусі, не згодні з підсумками виборів, вийшли на акції протесту, відбулися зіткнення із силовиками. Також з 11 серпня в країні розпочався загальнонаціональний страйк.

    З ночі 9 серпня, за даними МВС Білорусі, в різних містах країни були затримані майже 7 тис. учасників акцій. 13 серпня ввечері затриманих почали випускати з ізоляторів.

  • Лукашенко неодноразово заявляв, що ситуацію в Білорусі розхитують ззовні.