Названо кількість убитих людей в Казахстані / фото REUTERS

У Казахстані з початку протестів загинули вже 164 людини, в тому числі двоє дітей.

Про це повідомляє NUR.KZ з посиланням на Міністерство охорони здоров'я країни.

Так, в Алмати загинуло 103 людини, в тому числі 2 дітей, в Кизилординській області – 21 людина, в Жамбильській області - 10 людей, в Алматинській області – 8 людей.

Відео дня

Раніше повідомлялося, що 7 січня в Алмати обстріляли автомобіль з пасажирами, загинула чотирирічна дівчинка. Ще одна дівчинка, що знаходилася в машині, учениця 9-го класу, знаходиться в реанімації.

Читайте такожРосія продовжує перекидати війська у Казахстан (відео)До цього дитячий омбудсмен писала про загиблу від кульового поранення в Алмати 11-річну дитину. За офіційними даними, в країні під час заворушень загинули двоє дітей, троє отримали поранення.

Протести в Казахстані: що відомо на цей час

У Казахстані з 2 січня проходять акції протесту. Люди вийшли на вулиці міст через підвищення цін на скраплений газ. У підсумку протести переросли в масові заворушення: затримано понад 5 тисяч осіб, сума збитку перевалила за 212 мільйонів доларів.

У зв'язку з акціями протесту президент країни Касим-Жомарт Токаєв прийняв відставку уряду. Тимчасове виконання обов'язків прем'єр-міністра він вирішив передати Аліхану Смаїлову.

Нурсултан Назарбаєв залишив посаду голови Ради безпеки Казахстану. Раду Безпеки очолив Токаєв.

Президент Казахстану звернувся за допомогою до глав держав ОДКБ, щоб війська РФ, Вірменії, Білорусі, Киргизстану і Таджикистану спрямувати до Казахстану.

Вас також можуть зацікавити новини: