Мерц застеріг від виключення Росії з системи Swift / фото: GLOBAL LOOK PRESS

Кандидат у лідери Християнсько-демократичного союзу Фрідріх Мерц, який найімовірніше стане новим очільником партії, застеріг від виключення Росії з міжнародної банківської платіжної системи Swift.

Його цитує видання Der Tagesspiegel.

"Відмова в доступі до Swift може стати атомною бомбою для ринків капіталу, а також для відносин між товарами та послугами", — сказав він. "Ми повинні залишити Swift недоторканим".

Відео дня

Читайте такожКулеба про закупівлю зброї у Німеччини: Україна веде дискусії з деякими членами Альянсу"Якби щось подібне сталося, я бачив би серйозні економічні невдачі для наших економік. Це вдарило б по Росії. Але ми завдамо собі значної шкоди, як сильна експортна країна", — попередив Мерц. 

Він зазначив, що побоюється серйозних наслідків не лише для європейсько-російської торгівлі послугами та товарами, а й для світової торгівлі.

"Swift — це система обробки міжнародних грошових операцій з товарами та послугами. Виключення Москви "по суті зламало б хребет цієї міжнародної платіжної системи", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше глава російського банку "ВТБ" Андрій Костін заявив, що Росія переживе відключення від платіжної системи SWIFT у разі нової агресії стосовно України.

Вас також можуть зацікавити новини: