Ситуація на мітингу в Петербурзі / REUTERS

У Росії сьогодні проходять нові акції на підтримку політв'язня Олексія Навального. Перші мітинги стартували на далекому сході країни і в Сибіру, їх учасників затримують. 

Читайте такожВлада Москви готується до акцій на підтримку Навального: у центрі зачинять магазини і кафе

Як повідомляє ОВД-Інфо, наразі по всій Росії затримані понад чотири тисячі людей - кількість затриманих наближається до рекордної.

Відео дня

У Новосибірську близько тисячі людей брали участь у ході. Акції опозиції відбулися в Томську, Іркутську, Якутську і Хабаровске.

У Москві та Санкт-Петербурзі на вулиці вийшли тисячі мітингувальників. Силовики затримують їх з жорстокістю - в хід йдуть кийки, сльозогінний газ та електрошокери. 

На Тверській площі в Москві чоловік спробував здійснити самоспалення.

Акції на підтримку Навального: деталі

  • Напередодні в Москві у новій справі затримали прес-секретаря російського опозиційного політика Олексія Навального Кіру Ярмиш.
  • 23 січня в російських містах пройшли перші після повернення Навального в РФ акції протесту. Найбільші акції проходили у Петербурзі та Москві. Там, за різними оцінками, зібралося до 40 тис. осіб. Щоб перешкодити протестам, на вулиці вивели ОМОН і Росгвардію, підтягнули бронетехніку і навіть блокували зв'язок. У містах жорстоко затримували людей, застосовуючи до них силу.